Juniorski reprezentativac i član Dinama

Gojak: Žao mi je što nikada nisam igrao pred punom Grbavicom

Osim Saida Husejinovića i Armina Hodžića, ekipa portala SportSport.ba je posjetu Zagrebu iskoristila i sa razgovor sa trećim bh. fudbalerom iz Dinama, Amerom Gojakom.

Juniorski reprezentativac BiH igra svoju prvu sezonu na Maksimiru, u klubu u koji je stigao iz Olimpica.

"Dinamo je veliki klub i veoma dobro sam se navikao. Igrači su me dobro prihvatili i svi mi pomažu da se uklopim. Zagreb je fin grad, a najviše se družim sa Saidom i Arminom", rekao je za početak razgovora za SportSport.ba Amer Gojak, koji je potom uporedio dvije lige:

"U Hrvatskoj se dosta brže igra, pa se mora brže i razmišljati na terenu. Mislim da je mnogo lakše igrati u BiH nego u Hrvatskoj, baš iz tog razloga što tamo igrači imaju mnogo više vremena da razmisle o narednom potezu u igri".

O svom novom klubu Dinamu Gojak ima veoma visoko mišljenje.

"Izvrstan je osjećaj biti ovdje. Uvijek kažem da je Dinamo balkanski Real Madrid. Svi znamo ko je Dinamo, klub koji je prodao toliko igrača za velike novce. Ovo je stepenica više u odnosu na Premijer ligu"

Mladi ofanzivac je u svojoj karijeri nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, a bio je i na spisku fudbalera za U-21 selekciju naše zemlje.

"Već sam odigrao dosta utakmica za mlađe kategorije reprezentacije BiH. Nadam se da ću sa svojom selekcijom U-19 proći dalje i u elitnom krugu gdje ćemo igrati sa Ukrajinom, Kazahstanom i Crnom Gorom".

Gojak se nije baš na najslavniji način oprostio od Grbavice i Željezničara, u kojem je napravio svoje prve fudbalske korake. Mladi fudbaler i sam ističe da se prilično kaje zbog toga.

"Ja sam Željino dijete i veoma mi je žao što nisam barem jednom zaigrao pred punom Grbavicom prije dolaska u Dinamo. Naravno da pratim igre svoja dva bivša kluba u BiH, vidim da im ide dobro i sretan sam zbog toga"

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za kraj, Gojak je kratko istakao da su klupske ambicije i ciljevi Dinama uvijek postavljeni visoko.

"Klupske ambicije su osvajanje duple krune. Dinamo uvijek puca na duplu krunu", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Amer Gojak, nadolazeća zvijezda zagrebačkog kluba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.