Barišić i Schildenfeld na Maksimiru

Dinamo predstavio dva nova pojačanja

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba jučer je službeno predstavio dva nova fudbalera s kojim će krenuti izazove koje donosi nova sezona.

Na Maksimir su stigli Gordon Schildenfeld i Borna Barišić. Dok će iskusnom Schildenfeldu ovo biti drugi put da oblači Dinamov dres, talentovani 22-godišnji Barišić stiže iz Osijeka i ovo će mu biti veliki korak naprijed u karijeri.

"Zahvalio bih se treneru na pohvalama i podršci. Znam kolika je čast i odgovornost igrati za naš najbolji klub, odradit ću sve profesionalno i dati sve od sebe. Uvjeti su fenomenalni, osjećam napredak iz treninga u trening i vjerujem da ću ovdje puno napredovati te sam jako sretan što sam dio ovakve lijepe priče", rekao je mladi Barišić, koji igra na poziciji lijevog beka.

"Hvala šefu na povjerenju i prilici da se vratim u Dinamo. Imam iskustva, danas sam potpuno drugačiji igrač nego kada sam bio ovdje prvi put i vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Imamo mladu i fantastičnu ekipu s par starijih igrača te možemo puno toga napraviti", riječi su 30-godišnjeg Schildenfelda, koji je u proteklih nekoliko sezona nastupao za Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.