Prvijenac Gojaka u prvom ovosezonskom testu Dinama

Modri bolji od niželigaša

Prvijenac Gojaka u prvom ovosezonskom testu Dinama

Fudbaleri zagrebačkog Dinama prije nekoliko dana započeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će braniti duplu krunu.

Prvu kontrolnu utakmicu izabranici Zorana Mamića odigrali su danas protiv Slavije, prvaka 3. HNL Istok. Pred oko 2.500 gledalaca klub s Maksimira je slavio sa 3:0, a strijelci za Modre su bili Božić (5.), Machado (56.) i Gojak (60).

Za nekadašnjeg omladinca Željezničara i bivšeg fudbalera Olimpica Amera Gojaka ovo je bio prvijenac u dresu Dinama, a gol petom vjerovatno je i najljepši potez na današnjoj utakmici.

Utakmica je bila zanimljiva i dopadljiva, što je zadovoljilo prepuno gledalište, a grupa Bad Blue Boysa u ograđenom prostoru uzvikivala je poznate poruke čelništvu Dinama i u jednom trenutku su ubacili baklju u teren.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U današnjem susretu nastupio je i Said Husejinović, ali je nekadašnji fudbaler Sarajeva susret napustio zbog povrede. Ipak, kako nezvanično saznajemo radi se o povredi zadnje lože.

Pripremama Dinama se prije dva dana priključio i Armin Hodžić, kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali nije bio u kombinaciji za prvu kontrolnu utakmicu u pripremamaza novu sezonu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.