Odlazi u Lokomotivu

Dinamo raskinuo ugovor sa Ćorićem

Josip Ćorić, bivši mladi bh. reprezentativac i stariji brat 'modrog' wunderkinda, više nije igrač zagrebačkog Dinama. 

Iako na Maksimiru nije upisao niti jedan nastup, čelnici Dinama odlučili su sporazumno raskinuti ugovor i svoje utočište Ćorić je pronašao u četvrtoplasiranoj Lokomotivi. 

Osim Ćorića, Dinamo je još raskinuo ugovor sa Fiolićem, Capanom, Mišićem, te Herdijem Prengom. Međutim, ta vijest i nije toliko čudna ako se na raskide gleda u kontekstu najnovije odredbe HNS-a o limitiranju posudbe iz jednog kluba na šest igrača.

Do sada je Dinamo svoje talente slao na posudbe, u budućnosti će to biti transferi s ‘re-buy’ klauzulama. U prijevodu, ako jedan od njih eksplodira kod Čačića u Lokomotivi, klub iz Maksimira će iskoristiti klauzulu i vratiti ga u Dinamo po povlaštenoj cijeni, koja će biti debelo ispod one tržišne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.