Poznati suci za 1. pretkolo EL

Zrinjskom sudi Grk, Poljak dijeli pravdu na Koševu

Poznata su službena lica za sve utakmice prvog pretkola Evropske lige, u kojem će Bosna i Hercegovina imati tri svoja predstavnika.

Zrinjski će u četvrtak od 15:30 sati gostovati u Armeniji ekipi Shiraka, a utakmicu će voditi sudijska četvorka iz Grčke na čelu sa Charalambosom Kalogeropoulosom. Njegovi pomoćnici će biti Lazaros Dimitriadis, Chasan Koula i Georgios Kominis, dok će delegat biti Andrey Medintsev iz Bugarske.

Istog dana u terminu od 18 sati će na teren Koševa istrčati i fudbaleri Olimpica, koji će u svojoj evropskoj premijeri igrati protiv Spartaka iz Trnave. Glavni sudac te utakmice će biti Daniel Stefanski iz Poljske, a pomagat će mu zemljaci Rafael Rostkowski, Marcin Boniek i Zbigniew Dorbynin. Delegat će biti Steve Stride iz Engleske.

Podsjećamo, prvi bh. klub koji će nastupiti u kvalifikacijama za Evropsku ligu je Željezničar, kojem će danas na Malti suditi Finac Dennis Antamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.