"Teško je reći da li je Olimpic težak ili lagan rival"

U taboru Spartaka vlada oprez

"Teško je reći da li je Olimpic težak ili lagan rival"

Spartak iz Trnave će nakon šest godina ponovo gostovati na Stadionu "Asim Ferhatović - Hase", ali ovoga puta njihov protivnik neće biti Sarajevo već Olimpic, bh. debitant na euro sceni.

U taboru Spartaka nakon žrijeba vlada oprez, a iz tog kluba ne kriju da im je Olimpic poprilična nepoznanica.

"Teško je reći da li je Olimpic težak ili lagan rival. Prvu utakmicu igramo u Sarajevu, a tamo bismo trebali imati podršku blizu 1.500 naših navijača", rekao je Viktor Blažek, generalni menadžer Spartaka.

Trener slovačkog kluba rekao je da respektuje Olimpic, te da su šanse za plasman u drugo pretkolo podjednake.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Respektujemo Olimpic. Poznajemo ih tek toliko da znamo da nam neće biti lako, ali ćemo se moći nadigravati s njima. Oni su tipična balkanska škola fudbala i za njih se moramo dobro pripremiti. Želimo proći dalje, a smatram da obje ekipe imaju podjednake šanse za plasman u 2. pretkolo", rekao je Juraj Jarabek.

Olimpic i Spartak će se u Sarajevu sastati 2. jula, dok je revanš u Trnavi na rasporedu sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti