Foto: NK Široki Brijeg

Pecara u novom ruhu

Renovira se teren i natkrivaju tribine stadiona Pecara

Usporedo s pripremama tima za novu sezonu, na Pecari traju i intenzivni infrastrukturni radovi na terenu i sjevernoj tribini.

Teren je u potpunosti osvježen, pa će ionako dobra podloga za igru novu sezonu dočekati potpuno spremna za sve izazove koji slijede. Nema sumnje da će to biti jedna od najkvalitetnijih travnatih podloga u Bosni i Hercegovini.

Natkrivanje kompletne sjeverne tribine ide planiranom dinamikom. Prvo je uklonjena stara konstrukcija iznad svečane lože, a trenutno se vrši postavljanje stupova koji će nositi konstrukciju krova i sve bi trebalo biti okončano najkasnije do početka nove sezone (25. jula). 

Uz natkrivenu južnu tribinu, Pecara će tako biti dodatno „ušminkana“ natkrivanjem i sjeverne tribine, što će, svakako, značiti i bolji komfor za gledatelje.

U fotogaleriji koju vam dostavljamo možete pogledati kako teku radovi na stadionu Pecara, a fotografije su vlasništvo NK Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.