Najjače pojačanje Crvenih đavola

Stvari koje će Memphisa Depaya učiniti Unitedovom zvijezdom

A. Haznadarević

Jedan od prvih transfera kompletiranih u aktuelnom prelaznom roku, a ujedno i jedan od najvećih ovoga ljeta, bio je transfer Memphisa Depaya iz PSV Eindhovena u redove Manchester Uniteda. Ovaj mladi, i više nego talentovani krilni igrač, jedan je od onih od kojih sportska javnost očekuje najviše, i to, može se reći, s punim pravom. 

Heroj i rekorder Holandije na Svjetskom prvenstvu

Memphis Depay je na velikoj sceni svjetskog fudbala zablistao prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Trenutak kog će se sjećati do kraja života, a koji ga je doveo do titule najmlađeg strijelca za Holandiju na Mundijalima, bio je onaj presudni u meču protiv Australije. Upravo novi igrač Manchester Uniteda je tada sa svojih 20 godina odlučio pobjednika.

Majstor za slobodnjake iz svih uglova

Dugo Manchester United nema jednog vrsnog izvođača slobodnih udaraca poput Davida Beckhama i Cristiana Ronalda. Čini se da je novo pojačanje Crvenih đavola, upravo to što im treba, jer za Depaya kažu da je majstor izvođenja slobodnih udaraca iz različitih uglova. Prošle sezone je samo iz prekida postigao 7 golova, što toj tvrdnji ide u prilog.

Interesantna i omiljena ličnost

I van terena, Memphis Depay je jako specifičan lik. Uživa u rap muzici, voli tetovaže, jako je temperamentan, a istovremeno i jako druželjubiva osoba otvorena za javnost što pokazuje aktivnošću na društvenim mrežama. Njegova proslava titule u dresu PSV-a s nepoznatim navijačem najbolje govori o tome.

Incredible! Memphis Depay embraces with fan... by MailOnlineNews

Jedan je od Holanđana na Old Traffordu

Da se u najkraćem mogućem roku uklopi u novi klub, Depayu će pomoći njegovi sunarodnjaci koji su već od ranije stanovnici Manchestera, a i sam menadžer mu je Holanđanin. Uz sve to, dobro je poznato kako su i ranije Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy i drugi prošli i šta su postali u crvenom dresu.

On je mnogo više od krila

Iako je igračima na poziciji krila glavni zadatak da prave prodore po bokovima i ubacuju korisne lopte pred napadače, Memphis Depay je mnogo više od toga, te važi za pravog modernog krilnog napadača. Mogućnost asistiranja, ali i još bolja mogućnost postizanja velikog broja golova, mladu zvijezdu Uniteda svrstava među one koji se mogu početi uspoređivati sa najboljim igračima današnjice, a posebno sa Cristianom Ronaldom koji je ne tako davno nastupao za isti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti