Promjena na klupi

Čorbo novi trener Bosne, Visočani mu poželjeli sreću

Edmir Škorić

Adnan Čorbo novi je šef stručnog štaba novog prvoligaša Bosne iz Visokog.

Čorbo radi u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, te je šef skauting službe bordo tima, a u Visoko dolazi kao trener sa PRO licencom.

Visočani su sjajno ugostili Čorbu, poželjeli mu dobrodošlicu i sreću u narednoj sezoni na kormilu Bosne.

“Cilj nam je stvoriti stabilnog prvoligaša, biti makar u sredini tabele. Želimo da vratimo visočku publiku na stadion”, kazao je Čorbo, dodavši:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Radimo na afirmaciji mladih igrača, kako za FK Sarajevo, tako i za NK Bosna Visoko. Želimo postati prepoznatljiva sredina za razvoj omladinaca”.

Bosna, dakle, nema prevelika očekivanja od naredne sezone, no jasno je da će, ukoliko se ukaže šansa, krenuti u borbu za sami vrh. Ali, kako je istakao Čorbo, najvažnije je ostati u Federalnoj ligi i narednih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.