Prvi čovjek Sloge iz Siminog Hana

Husić: Ova odluka Saveza nema nikakvog smisla

Adnan Beganović

Danas su ispred zgrade Fudbalskog saveza Federacije BiH održani mirni protesti simpatizera Sloge iz Siminog Hana, a glavni povod leži u zabrani ulaska u viši rang.  

Nogometni savez Federacije BiH odlučio je FK Sloga Simin Han zabraniti da se takmiči u Prvoj ligi, iako je ova ekipa na zelenom terenu osigurala plasman u viši rang.

"Ovdje smo se okupili povodom saopštenja koje je izašlo na službenoj stranici NFSBiH, gdje se navodi da Sloga iz Siminog Hana ne ispunjava uslove za ulazak u veći rang. Ovdje ćemo pokušati dokazati da ta odluka nema nikakvog smisla. Mi smo klub koji se u prošloj sezoni takmičio sa pet selekcija, pored seniora su se takmičili juniori, kadeti, pioniri i pretpioniri. Propisi iz Saveza kažu da svaki tim mora imati selekciju u tri ranga takmičenja, a mi smo imali i više. Mi smo svoje obaveze ispoštovali, svake sedmice je Sloga nastupala sa pet ekipa", rekao je Azmir Husić, prvi čovjek kluba, koji je potom obrazložio:

"Za omladinski pogon su potrošeni veliki novci, imamo 115 igrača registrovanih u omladinskom pogonu. Nismo znali za kaznu koja nas je iznenadila, i ne znamo kome ova odluka odgovara. Jedno je sigurno: Ovi mališani su svojim trudom osvojili prvo mjesto i ova djeca su budućnost ove države. Oni imaju pravo na bolju budućnost i ne vidim razlog zašto bi im neko stajao na putu. Ako će se ovakvim odlukama donositi ko će ostajati u ligi, a ko će ulaziti, onda mislim da to nema smisla".

"Ispunili smo sve što se od nas tražilo i imamo sve dokaze za to. Sloga je u posljednje dvije godine na infrastrukturi uradila više nego možda bilo koji drugi klub u državi. Uloženo je više od milion KM, a nismo dobili nijednu marku pomoći za sve to. To je jedini klub koji je toliko novca iz vlastitih sredstava uložio u infrastrukturu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Husić ne želi nikoga direktno kriviti, ali je siguran da u ovoj odluci Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine ima mnogo neregularnosti.

"Teško je pričati o pozadini ove priče, a kažu da se najbolje braniti šutnjom. Meni je sa ove pozicije teško pričati o tome, nalazim se na čelu tuzlanske Slobode i Sloge iz Siminog Hana. Neću nekoga da krivim, ali siguran sam da neko stoji iza svega ovoga. Godinu dana smo radili na projektu ulaska u 1. ligu Federacije, a tri godine zaredom smo iz sezone u sezone napredovali iz ranga u rang. Kome odgovara da Sloga iz Siminog Hana ne uđe u 1. ligu, to zna samo dotična gospoda. Mogu samo reći da nećemo stati na ovome, a možda se na ovu temu obratimo i sudu u Švicarskoj, ako dođe do toga. Znam da smo zaslužili da igramo 1. ligu Federacije i ne vidim razlog zbog kojeg je ne bismo mogli igrati", zaključio je Husić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.