Husić zatečen: Kako Sloga nije ispunila uslove?

Sloga Simin Han bez Prve lige FBiH

Husić zatečen: Kako Sloga nije ispunila uslove?

Edmir Škorić

Azmir Husić, predsjednik Slobode, ujedno je i prvi čovjek ekipe Sloga Simin Han.

Sloga je kao prvak Druge lige FBiH - grupa Sjever izborila plasman u Prvu ligu Federacije.

No, na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza Federacije BiH objavljeno je da da tim iz Simin Hana nema pravo nastupa u Prvoj ligi jer nije ispunjen uslov da u toku takmičarske sezone ima minimalno tri omladinske selekije, od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskim ligama.

Husić nam se javio neposredno pred početak sjednice Skupštine FK Sloboda, te je ostao zatečen kada smo mu saopštili da je Sloga ostala bez nastupa u Prvoj ligi za sljedeću sezonu.

“Prvi put čujem te informacije. Ne razumijem kako to Sloga nije izborila Prvu ligu FBiH?”, pitao nas je Husić, koji je potom nastavio:

“Stvarno sam malo zatečen. Sloga je bila najbolja ekipa u svom takmičenju, uspješna sezona je iza nas i po svim parametrima zaslužili smo da igramo u Prvoj ligi FBiH. Imamo četiri omladinske selekcije, uložili smo dosta novca u mlade igrače i nije mi jasno kako je moguće da nismo ispunili uslove za nastup u Prvoj ligi FBiH”.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Husić kaže da će kontaktirati nogometne saveze, te se ozbiljnije pozabaviti ovim ‘problemom’.

U svakom slučaju, prema Federalnom savezu, Sloga Simin Han je bez nastupa u Prvoj ligi, dok su Bosna Visoko, Sloga Ljubuški i Novi Travnik ispunili uslove za takmičenje u višem rangu. Ukoliko Sloga SH ne dobije pravo nastupa, Podgrmeč iz Sanskog Mosta će ostati u ligi.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.