Sramna odluka: Sloga Simin Han bez plasmana u Prvu ligu

Adnan Beganović

FK Sloga iz Siminog Hana neće igrati u Prvoj ligi Federacije BiH, iako je prošlu sezonu okončao na 1. mjestu Druge lige - Grupa Sjever, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Na današnjoj sjednici Izvršni odbor NS FBiH odlučio je da prihvati zaključke Takmičarske komisije, te da Slogi zabrani nastup u Prvoj ligi, saznaje naš portal.

NS FBiH Slogi je zabranio nastup u Prvoj ligi pozivajući se na odluku donesenu nekoliko dana pred početak prošle sezone, a s kojom je NS Tuzlanskog kantona, a samim tim i klubove Druge lige - Grupa Sjever upoznat tek u decembru prošle godine, odnosno po završetku prvog dijela sezone. 

Tako će klub, koji u svojim omladinskim selekcijama ima 120 dječaka i koji posjeduje infrastrukturu kakvom se ne mogu pohvaliti i mnoge premijerligaške ekipe voljom moćnika federalnog fudbala i u narednoj sezoni najvjerovatnije igrati u Drugoj ligi. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NSFBiH je donosenjem ove sramne odluke jos jednom pokazao svoje pravo lice, no ukoliko uzmemo u obzir sva desavanja u Prvoj ligi FBiH u prošloj i nekim ranijim sezonama, onda možemo reći da je odluka bila i očekivana.

No, raduje i to da su iz Sloge spremni ići do kraja, odnosno da su najavili pravnu borbu, kao i mirne proteste protiv Saveza, koji je rak bh. fudbala. Kako smo saznali, Sloga će preko svog pravnog tima pokušati blokirati početak prvenstva, a u narednim danima obratit će se i CAS-u (Court of Arbitration for Sport).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.