Iz FK Sloga najavili blokade prometnica i nove proteste

Protesti će biti održani i pred zgradom FS BiH

Iz FK Sloga najavili blokade prometnica i nove proteste

A. Beganović

U službenim prostorijama FK Sloga Simin Han, prvaka Druge lige Sjever kojem Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine pod svaku cijenu želi uskratiti nastup u Prvoj ligi FBiH, održana je vanredna proširena sjednica Upravnog odbora na kojoj su prisustvovali roditelji fudbalera, simpatizeri kluba i predstavnici lokalne zajednice.

Na sjednici je doneseno nekoliko zaključaka koji su proslijeđeni na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a FK Sloga, baš kako je i najavljivano, neće se lako predati u borbi sa Nogometnim savezom Federacije BiH čiji čelnici u posljednjih mjesec dana, otkako traje slučaj Sloga Simin Han, nisu bili u stanju primiti predstavnike ovog kluba kako bi s njima porazgovarali, te im obrazložili svoju odluku.

Na sjednici Upravnog odbora, čiji su zaključci proslijeđeni Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, je između ostalog zatraženo ovaj put od krovne kuće našeg fudbala da preispita zakonitost odluke NS FBiH od 9. jula prošle godine na osnovu koje se FK Sloga osporava plasman u Prvu ligu FBiH.

Takođe je odlučeno da se u skladu sa zakonima naše države organizuju protesti ispred zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. No, to nije sve, odnosno UO FK Sloga donio je odluku i o blokadi putnih komunikacija svakodnevno i to simbolično u trajanju od dva puta po 45 minuta uz petnaestominutna puštanja prometa.

Upravni odbor FK Sloga odlučio je i da u slučaju negativnog rješenja, a s obzirom da njihov klub ne snosi nikakvu odgovornost za novonastalu situaciju, u vremenskom periodu od godinu dana, koliko traje takmičarka sezona, svakog mjeseca u zadnjoj sedmici ponedjeljkom, srijedom i petkom organizuju u skladu sa zakonom mirna okupljanja fudbalera, roditelja i simpatizera kluba sa simboličnim početkom u 12:05. 

Okupljanja će, ukoliko bude potrebe za istim, biti organizovana ispred Fudbalskog saveza BiH ponedjeljkom, srijedom ispred Nogometnog saveza Federacije BiH, te petkom ispred Nogometnog saveza TK. Osim toga u klubu iz Siminog Hana su donijeli odluku i da če putem advokatskog tima iskoristiti sva zakonska sredstva u cilju zaštite interesa kluba pred domaćim nadležnim sudovima i međunarodnim sportskim sudom u Lozani.

Bilo kako bilo, vremena je sve manje, a sve u svojim rukama drža članovi Izvršsnog odbora Nogometnog saveza Federacije (, koji Mato Jozić, Irfan Durić, Samir Ćemalović, Mirsad Drljević, Slaven Garić, Ibrahim Lapandić, Brranimir Oreč, Hamdo Spahić, Suad Spahić i Stipo Vukadin ) novonastalu situaciju mogu okončati za samo sat vremena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga je mjesto u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine izborio na zelenom terenu, ispoštovao je Propozicije takmičenja Druge lige Federacije BiH, a za odluku na koju se poziva NS FBiH nije mogao saznati prije decembra prošle godine, odnosno prije kraja prvog dijela sezone, pošto su iz NS TK potvrdili da su o istoj od strane NS FBiH obaviješteni tek u decembru. 

Rekli bismo da ništa nije sporno, ali... 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije