Sterling smatra

"City može dominirati u Ligi prvaka i Premiershipu"

Midhat Šljivak

Pojačanje Manchester Cityja, Raheem Sterling, smatra kako ovaj klub može dominirati u narednoj sezoni.

Sterling je prošle sedmice potpisao ugovor s Građanima. City je za usluge ovog fudbalera izdvojio 49 miliona funti, a 20-godišnji ofanzivac smatra kako njegov tim može dominirati u Ligi prvaka i Premier ligi.

"Došao sam ovdje zbog pravca u kojem ekipa gleda. Proteklih godina su izuzetno napredovali. Čini se kako ćemo i dalje napredovati i smatram da će City dominirati u Engleskoj i Evropi", rekao je Sterling, te je dodao:

"Veliki je izazov za mladog igrača da igra u Ligi prvaka. To je najbolje takmičenje u svijetu i daje mi mogućnost da pokažem svoj kvalitet na najvećoj sceni. Ovaj tim ima sjajne igrače i samo se još više može napredovati", istakao je Sterling.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je član Redsa postao 2010. godine, a za prvi tim je debitovao 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.