Službeno: Patrick Roberts novi igrač Manchester Cityja
Foto: EPA

Dogovoren transfer

Službeno: Patrick Roberts novi igrač Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Patrick Roberts novi je igrač Manchester Cityja.

Mladi 18-godišnji fudbaler dogovorio je sve uslove oko prelaska u redove Građana, a nakon što je prošao ljekarske preglede, potpisao je višegodišnji ugovor sa Cityjem.

Roberts u redove tima s Etihada dolazi iz ekipe Fulhama, gdje je proveo proteklu godinu dana i gdje je nastupio u 22 prvenstvene utakmice.

Tim s Craven Cottagea je za usluge ovog ofanzivca izdvojio oko 10 miliona funti, te će Roberts pojačati konkurenciju u napadu tima iz Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, postoji mogućnost da ovaj mladi fudbaler naredne sezonu provede na pozajmici,  no na kraju će o svemu odlučiti menadžer Manuel Pellegrini.

Roberts se smatra jednim od najboljih mladih igrača u Engleskoj.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.