City plaća 11 miliona funti za Robertsa

City se pojačao

City plaća 11 miliona funti za Robertsa

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Fulhama Patrick Roberts karijeru će nastaviti u Manchester Cityju.

Ovaj 18-godišnji fudbaler dogovorio je saradnju sa timom iz Manchestera, te će u narednih 48 sati zvanično potpisati ugovor s Građanima.

Tim s Etihada će za Robertsa izdvojiti 11 miliona funti, a interesantno je da je ovaj mladi ofanzivac do sada odigrao svega 22 utakmice za tim s Craven Cottagea.

Roberts je član Fulhama postao 2010. godine. Prethodno je igrao za mlađe kategorije Wimbledona, a po prvi put se u seniorskom sastavu Fulhama pojavio na meču Premijer lige protiv Newcastlea u martu prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo pet mjeseci kasnije upisao je prvi start za londonski tim i to u duelu protiv Wolverhamptona.

Također, interesantna činjenica je da je ovaj mladi fudbaler veliki navijač Liverpoola, jer su mu roditelji rođeni u ovom gradu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.