Građani pripremaju novo lice

Mogući sastav Manchester Cityja u predstojećoj sezoni

A. Haznadarević

Aktuelni viceprvak Engleske Manchester City, u posljednje četiri godine je izrastao u jednu od najjačih fudbalskih ekipa kako Otoka, tako i cijelog svijeta, a činjenica da su Građani baš u protekle četiri sezone bili dva puta prvaci, i dva puta osvajači drugog mjesta, dovoljno govori o tome.

Kako ima nastojanje da bude konstantno u vrhu, klub pogonjen novcima šeika Mansoura je bio primoran da i ovog ljeta ojača svoj igrački sastav, kako bi bio u mogućnosti da najavi novu borbu za titulu prvaka. Kako stvari stoje, težnji ka stvaranju što jače konkurencije igrača, ovoga ljeta će svojim mjestom u ekipi definitivno platiti i Edin Džeko, čiji transfer u neki drugi klub se očekuje u narednim danima. Građani su s druge strane upotpunili najveći dio svog sastava, a očekuje se da bi još jedno veliko ime do početka sezone trebalo stići na Etihad.

Joe Hart

U prvom sastavu Manchester Cityja, jedno od samo par potpuno sigurnih mjesta, rezervisano je za golmana Joea Harta. Radi se istovremeno o prvom čuvaru mreže reprezentacije Engleske, koji je prošle sezone ponovo potvrdio svoju najvišu klasu, a mnogi i dalje pamte njegove egzibicione odbrane u Ligi prvaka protiv Barcelone.

Pablo Zabaleta

Jedan od onih koji su bili najbjesniji što je trofej šampiona protekle sezone preselio sa Etihada na Stamford Bridge. Pouzdani je jedan od predvodnika odbrane Manchester Cityja, čija forma je manje-više uvijek na veoma visokom nivou.

Vincent Kompany

Kapiten Građana, stasiti Belgijanac Vincent Kompany, iako ima osrednju sezonu iza sebe, on je pravi predvodnik svoje ekipe. Istovremeno, i pored blagog pada forme, Kompany i dalje važi za jednog od najprefinjenijih stopera u cijelom fudbalskom svijetu.

Eliaquim Mangala

Mladi francuski stoper kog je Manchester City prošle godine doveo iz redova Porta, u predstojećoj sezoni će dobiti priliku da se potpuno afirmiše, nakon što je prošao sve faze privikavanja na novu ligu i znatno čvršći fudbal. Predstojeća sezona je za njega ključna, jer ukoliko se ne uspije u potpunosti nametnuti, Pellegrini i uprava će morati posegnuti za potragom ka novom stubu odbrane.

Aleksandar Kolarov

Bek koji je u Manchester stigao iz redova Lazija u transferu vrijednom 16 miliona funti, nakon pet godina provedenih na Etihadu je i dalje u najozbiljnijoj kombinaciji za novi sastav tima. Mnogo se pričalo o njegovom povratku u Italiju, ali od toga nije bilo ništa ozbiljnije.

Fernandinho

Brazilac čija kreativnost nekada djeluje da nema granice, tek treba da se pokaže u punom sjaju i uvjeri stručni štab i navijače da je on taj, nezamjenjivi u udarnoj postavi ekipe. Manuel Pellegrini na Fernandinha najozbiljnije računa, iako će sezonu koja je pred nama igrati pod velikim pritiskom.

Raheem Sterling

Nova zvijezda Manchester Cityja, igrač je čiji je potpis na jedan od najboljih ugovora mladih igrača na Planeti, značio kraj ogromne višemjesečne sage oko odlaska iz Liverpoola. Raheem Sterling je ofanzivac koji predstavlja sami vrh potencijala engleskog fudbala, tako da od samog svog dolaska u klub ima osigurano mjesto u početnih 11.

Paul Pogba

Ovaj igrač u stvari predstavlja najveću želju Manuela Pellegrinija, ali i cijele uprave Manchester Cityja, te je igrač za čije dovođenje Građani ulažu ogromne napore ovog ljeta. Problem vezan za dovođenje Paula Pogbe je to što ga žele svi najveći i najbogatiji klubovi, pa ostaje pitanje da li će ga City uspjeti dovoljno primamiti da potpiše ugovor.

David Silva

Ako ne najbolji, onda definitivno jedan od tri najbolja plejmejkera na Planeti je španski majstor David Silva. Samim tim, Davida Silvu je skoro pa nemoguće istisnuti iz prvog sastava Građana, a upravo on predstavlja i jednu od najvećih snaga plavog mančesterskog tima.

Samir Nasri

Iako je u fazi oporavka od povrede, Manuel Pellegrini nije ni pomišljao prodati Samira Nasrija nekom drugom klubu. Francuz bi nakon kvalitetnog odmora u avgustu mogao dosegnuti svoju pravu formu, a ukoliko zaista nastavi igrati onako kako zna, u novom proboju Cityja ka tituli bi mogao igrati veoma važnu ulogu.

Sergio Aguero

Koliko god Čileanac rotirao napadače, jedan ja uvijek na vrhuncu, pa je stoga postao i nezamjenjiv u najjačem sastavu kluba. Sergio Aguero važi za najvećeg igrača Građana, za kog bi svaki drugi klub veoma rado napravio prostor u udarnoj postavi. Svojim golovima je i prošle sezone "uništavao" sve protivnike koji su se našli pred Cityjem, a sada ga posebno raduju predstojeći izazovi u Ligi prvaka, u kojoj se čeka na neki konačni iskorak Cityja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.