Bez senzacije: Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka

Adnan Beganović

Dinamo iz Zagreba uspio se plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka.

Nakon što u prvom susretu odigranom u Zagrebu nisu uspjeli savladati prvaka Luksemburga, Folo, izabranici Zorana Mamića bili su pod velikim pritiskom.

Cijela sezone gotovo i prije njenog samog početka stala je u jednu utakmicu, no kada je bilo najteže Dinamovci su bili najbolji.

Od samog početka susreta izabranici Zorana Mamića su krenuli ofanzivnu i takva igra im se isplatila u 29. minuti kada je nakon asistencije Machada pogodio Pjaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Isti igrač jedanaest minuta kasnije postiže novi pogodak, kojim je ovjeri Dinamov prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka.

U drugom dijelu su domaći pokušavali uraditi nešto više, no nisu uspjeli. Konkretnije prilike je imao Dinamo, a jednu takvu iskorristio je Rog u 75. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.