Dinamo se osramotio na Maksimiru

Luksemburžani tvrd orah za Modre

Dinamo se osramotio na Maksimiru

Večeras je odigrano pet utakmica 2. pretkola Lige prvaka, a iznenađenja je bilo i previše.

Zagrebački Dinamo se na Maksimiru osramotio protiv Fole Esch. Prvak Luksemburga se pokazao kao tvrd orah za Modre i na kraju je uspio doći do historijskog remija.

U 25. minuti šok za malobrojnu publiku na Maksimiru. Hadji je savladao Eduarda i doveo svom timu vodstvo od 1:0. Henriquez je jedanaest minuta kasnije poravnao na 1:1, što se na kraju ispostavio i kao konačni rezultat utakmice.

Modri su pokušavali stići do preokreta i očekivane pobjede, ali im u tome nije pomogao ni crveni karton Ronnyja u 64. minuti. Gosti su sa igračem manje uspjeli sačuvati remi. Mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić je u igru ušao u 80. minuti umjesto Taravela.


Dinamo (Z) - Fola Esch 1-1, A. Henriquez (1-1... by dm_525b2245553f8

Qarabag našeg Ibrahima Šehića na svom terenu nije uspio slomiti otpor crnogorskog prvaka Rudara (0:0). Iako je azerbejdžanski klub imao više od igre, gosti kući odlaze neporaženi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Malmo je na svom terenu ugostio Žalgiris, a i taj meč je okončan remijem bez pogodaka. U ekipi litvanskog prvaka je svih 90 minuta odigrao Semir Kerla, nekadašnji fudbaler Željezičara.

BATE je na svom terenu savladao irski Dundalk sa 2:1, dok je Celtic također kod kuće bio siguran protiv Stjarnana sa 2:0. Golove za škotskog velikana postigli su Boyata u 44. i Johansen u 56. minutu, a Griffiths je u dvanaest minuta prije kraja promašio jedanaesterac.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.