Plavi idu na megdan Standardu

Ekspedicija FK Željezničar otputovala u Belgiju

Ekspedicija FK Željezničar je danas otputovala za Belgiju, gdje je čeka veliki izazov u sklopu 3. pretkola Evropske lige.

 

Protivnik Plavih sa Grbavice je Standard iz Liegea, tim koji u ovaj dvomeč ulazi kao veliki favorit. Iako će biti teško, u taboru Željezničara vjeruju ostvarivanje dobrog rezultata u Liegeu nije nemoguća misija.

"Riječ je o jakom protivniku kojem ćemo se morati oduprijeti na najbolji način. Siguran sam da ćemo imati periode utakmica u kojim ćemo imati svoje šanse. Moji momci su malo 'po inerciji' podigli ručnu u Banjoj Luci, a nadam se da će to opravdati u ovim evropskim utakmicama", izjavio je Milomir Odović neposredno pred polazak na put.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Među igračima Plavih vlada dobra atmosfera, a u Belgiju su otputovala i dva nova igrača. Radi se o Dušanu Mladenoviću i Tiagu Rodriguesu, koji će konkurisati za mečeve sa Standardom. U odnosu na ekipu koja se suprotstavila Ferencvarošu, Želji će nedostajati Josip Kvesić, koji je u međuvremenu potpisao za Antalyaspor.

Prvi meč između Standarda i Željezničara na rasporedu je 30. jula na stadionu Maurice Dufrasne, dok je uzvrat planiran sedam dana kasnije na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.