Pred put u Liege

Odović: Siguran sam da ćemo imati svoje šanse

T. Hebib

Šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović bio je dobro raspoložen uoči putovanja u Belgiju na utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv Standarda.

"Ispraćaj je sličan onome kakav je bio kada smo išli u Mađarsku, a nadam se da će se i završiti tako. Još jednom se nalazimo na velikom ispitu. Ekipa Standarda je izuzetno kvalitetna, dolazi iz lige koja je znatno jača od naše, ali mi imamo jednu ambicioznu i kvalitetnu ekipu i nadam se da ćemo ispoljiti sve svoje kvalitete. Ako odigramo dobro, imat ćemo svoje šanse u ovoj utakmici", rekao je Odović, koji je potom dodao:

"Prva utakmica se igra u gostima, što bi možda mogla biti naša prednost. U njihovoj ekipi je u posljednje vrijeme bilo mnogo izmijena i još nisu tako kompaktni kao naprimjer Ferencvaroš. Bez obzira na to, riječ je o jakom protivniku kojem ćemo se morati oduprijeti na najbolji način. Siguran sam da ćemo imati periode utakmica u kojim ćemo imati svoje šanse"

Trener Plavih sa Grbavice je kratko prokomentarisao poraz sa otvaranja Premijer lige BiH, te činjenicu da će Standardu nedostajati bitan igrač u defanzivi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moji momci su malo 'po inerciji' podigli ručnu u Banjoj Luci, a nadam se da će to opravdati u ovim evropskim utakmicama. Znamo da Dino Arslanagić neće igrati protiv nas i to će biti olakšavajuća okolnost. Ako mene pitate, više bih volio da meč propusti neki igrač iz sredine terena ili napada. Smatram njihov vezni red najboljim dijelom ekipe", zaključio je Odović.

Susret Standarda i Željezničara na rasporedu je sutra (četvrtak) s početkom u 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.