International Champions kup

Matuidi i Ibrahimović za pobjedu PSG-a nad Unitedom

Fudbaleri Paris Saint-Germaina u utakmici International Champions kupa u Chicagu savladali su Manchester United rezultatom 2:0. 

Već na samom početku susreta golman engleskog kluba je zamalo Parižanima darovao vodstvo. De Gea je u drugoj minuti loptu ispucao ravno u Ibrahimovića, ali je Šveđanin pucao preko gola. Napad Manchester Untieda je djelovao neuigrano, iako su Rooney i Depay u 16. minuti složili vrlo dobru šansu. 

Izabranici Laurenta Blanca šansu za postizanje pogotka tražili su isključivo iz kontri. To se isplatilo u 25. minuti kada je Matuidi zabio prvi gol samo nekoliko trenutaka nakon što gol Mate nije priznat zbog nedozvoljene pozicije. 

Devet minuta kasnije Maxwell je uposlio nečuvanog Ibrahimovića između Jonesa i Shawa na rubu peterca, a švedski napadač takvu šansu nije propustio i potom je zatresao mrežu Manchester Uniteda za konačnih 2:0. 

U nastavku susreta obje momčadi su napravile očekivane brojne izmjene. Ušli su David Luiz, Edinson Cavani, Marquinhos, Morgan Schneiderlin i Andreas Pereira, dok je De Gea završio na klupi za rezervne igrače. 

International Champions kup:

Potražite više informacija na temu Premier league:

PSG - Manchester United 2:0 (Matuidi 25., Ibrahimović 34.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.