Chelsea nakon penala savladao PSG, sjajan nastup Begovića

Begović od prve minute

Chelsea nakon penala savladao PSG, sjajan nastup Begovića

M. Šljivak

Asmir Begović sinoć je od prve minute stajao na golu Chelseaja u susretu Internacionalog kupa šampiona protiv PSG-a. Plavci su na kraju slavili pobjedu nakon penala 6:5 (1:1).

Jose Mourinho je protiv Svetaca iz Pariza dao šansu Begoviću od prve minute i nije zažalio.

PSG je dominirao u prvom poluvremenu ovog meča. Iako je Zlatan Ibrahimović u 25. minuti susreta savladao bh. čuvara mreže za prednost PSG-a od 1:0, samo zahvaljujući Asmiru Begoviću, francuski prvak nije imao veću prednost.

Odbranio je Begović nekoliko odličnih pokušaja tima iz Pariza, ali napadači Chelseaja nisu mogli ništa konkretno napraviti u prvom poluvremenu.

Dosta izjednačen meč viđen je u drugom poluvremenu. PSG je imao veći posjed lopte, ali je Chelsea ipak uspio da stigne do poravnanja. Pogodio je Victor Moses za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja regularnog dijela utakmice, promjene rezultata nije bilo, te se pristupilo izvođenju penala.

Penal lutrija pobjedu donosi Chelseaju. Od sedam pokušaja pogodili su šest puta, dok su na drugoj strani Bahebeck i Silva promašili penale. Tako je Chelsea stigao do pobjede u ovom susretu, ukupno druge na Internacionalnom kupu Šampiona.

Asmir Begović je odlično obavio posao, a branio je prvih 45 minuta ovog meča.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premier league:

PSG - Chelsea 1:1 (Ibrahimović 25' / Moses 65')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti