U samo jednom susretu obje ekipe postigle gol

Partizan nastavlja sa pobjedama

S. Bošković

Danas je odigrao pet susreta Jelen Super lige Srbije, a do pobjede su stigli fudbaleri Javora, Surdulice, Čukaričkog, te ekipe Radnički Niš. Partizan je u posljednjim trenucima slomio otport Spartaka i slavio. 

Javor je dočekao ekipu Rada i uvjerljivo su slavili s rezultatom od 3:0. Domaćini su dominirali svih 90 minuta susreta, a gosti nisu uspjeli uputiti niti jedan šut u okvir gola. Maras je ekipu Aleksandra Janjića doveo u vodstvo u 39. minutu, na 2:0 povisio je Dočić početkom drugog dijela. Konačnih 3:0 postavio je Đokić u posljednjoj minuti susreta. Javor igra odlično i imaju tri pobjeda u četiri susreta. 

Surdulica je slavila protiv Borca, s rezultatom 1:0. U iznimno dosadnoj utakmici jedini pogodak pao je iz jedanaesterca, a precizan je bio Stojanović. Osim toga, jedino vrijedno spomena je crveni karton Jovančića u 79. minutu.

OFK Beograd gostovao je kod ekipe Čukaričkog, te je treći put ove sezone poražen. Domaćini su bili bolji sa 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Pavlović na asistenciju Stojkovića. Pobjeda je mogla biti uvjerljivija, dok gosti iz Beograda su samo jednom šutirali prema golu i nisu zaslužili ni bod. 

Metalac i Radnički Niš ponudili su interesantnu utakmicu. Promašeni penal, crveni karton, a bolje se je snašla gostujuća ekipa. Slavili su sa 2:0. Sve je moglo za domaćine biti drugačije da je Đelmić pogodio penal u 51. minuti, no nije. Minut kasnije Zamlianukhin dovodi Nišane u vodstvo. Ignjatijević) 15. minuta kasnije postavlja konačnih 2:0. Ipak, samo tri minute nakon toga Lakić-Pešić dobiva drugi žuti karton, te napušta teren. Metalac nije uspio iskoristiti igrača više da makar ublaži poraz. 

Nakon sjajnog preokreta protiv Steaue i plasmana u četvrto pretkolo, dočekao ekipu Spartaka Subotice i slavio sa 2:1. Bojinov je pogodio nakon samo devet minuta igre i sve je upućivalo na laku pobjedu crno-bijelih. Ipak, u 56' Fabricio pravi faul u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Torbica pogađa za ¸1:1.

Minute su prolazile, Partizan napadao i tek u četvrtoj minuti sudčeve nadoknade Lukić uspijeva progurati loptu 

pored Janoševića za 2:1 pobjedu.

Na ljestvici vode Javor, a slijede Partizan i Borac. 

 
Jelen Super liga, četvrto kolo:

Javor - Rad 3:0 ( Maras 39', Dočić 48', Đokić 90')

Sordulica - Borac 1:0 ( Stojanović 64')

Čukarički - OFK Beograd 1:0 ( Pavlović 8')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Metalac - Radnički Niš 0:2 (Zamlianukhin 52', Ignjatijević 67')

Partizan - Spartak Subotica 2:1 ( Bojinov 9', Lukić 94', Torbica 57')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.