Nevjerovatan preokret Zvezde, šest golova za 45 minuta

OFK Beograd vodio 2:0 nakon prvih 45 minuta

Nevjerovatan preokret Zvezde, šest golova za 45 minuta

Adnan Beganović

Na otvaranjnu nove sezone u Super lige fudbaleri Crvene zvezde su u malom gradskom derbiju deklasirali OFK Beograd (6:2).

Nakon što su se neslavno oprostili od Evropa lige fudbaaleri Crvene zvezde su se brzo oporavili, te su svoj bijes iskalili na OFK Beogradu.

Romantičari s Karaburme, iako domaćini, nisu uspjeli pružiti ozbiljniji otpor Zvezdi, a konačan rezultat 6:2 dovoljno govori o svemu.

Istina, OFK Beograd je mnogo bolje otvorio susret i nakon prvog poluvremena je imao prednost 2:0 do koje je stigao golovima Andrića i Dražića.

Tada se činilo da će Zvezda ponovo biti potopljena, ali na teren u drugom dijelu kao da je istrčala neka druge ekipa. Za samo 12 minuta crveno-beli su postigli četiri pogotka (Mbodj, Jović i Savičević dva gola), te su tako rezultat preokrenuli u svoju korist.

Do kraja susreta Parker je dva puta savladao golmana Romantičara s Karaburme za konačnih 6:2.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.