Marcelo Bielsa napustio Marseille

"Ludak" otišao u svom stilu

Adnan Beganović

U okviru 1. kola francuskog fudbalskog prvenstva Marseille je na pred svojim navijačima pretrpio poraz u duelu sa Caenom.

Fudbaleri Caena iznenadili su favorizirani Marseille, koji je nakon sinoćnjeg poraza ostao i bez trenera.

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa, kojeg zvou i "Ludak" podnio je ostvaku. Svoju odluku prvo je saopštio novinarima, pa tek onda čelnicima kluba, a francuski mediji ističu kako je opravdao svoj nadimak.

"Ovu odluku sam donio ranije. Nije zbog poraza, jednostavno je, idem kući", između ostalog je izjavio Bielsa.

Podsjetimo, Bielsa je u Marseille stigao 2014. godine, a s ovim klubom je u prošloj sezoni zauzeo četvrto mjesto na tabeli. U dosadašnjoj karijeri vodio je još Athletic Bilbao, Newell's Old Boys, Atlas, Americu, Velez, Espanyol, te argentinsku i čileansku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.