Caen iznenadio Marseille, Monaco preokretom do pobjede
Foto: EPA

Počelo prvenstvo u Francuskoj

Caen iznenadio Marseille, Monaco preokretom do pobjede

E. Škorić

Marseille je kod kuće poražen od Caena, dok je Monaco preokretom stigao do pobjede u Nici.

Marseille je na Veledromeu ugostio Caen, koji je uspio da ostvari  tri boda. Autsajderu je pobjedu donio Delort eurogolom u 27. minuti. Sijevalo je na sve strane u Marseilleu, ali mreže se više nisu trese.

Monaco je gubio u sedmoj minuti u Nici, kada je Germain pogodio, ali su Silva i Kurzawa u nastavku donijeli Kneževima preokret, a pomogao im je i domaći igrač Boscagli, koji je isključen u 45. minuti.

Novi prvoligaš, Angers, s 2:0 je slavio kod Montpelliera, a pogađali su Camara i Sunu, dok je Nantes u 89. došao do pobjede nad Guingampom i to autogolom Sorbona.

Golova nije bilo u duelu Troyesa i Ajaccioa, dok je Bastia s 2:1 savladala Rennes, koji je poveo, imao i igrača više, ali nije uspio da izbjegne poraz.

Ligue 1, prvo kolo:

Bastia - Rennes 2:1 (Ayite 53, Kamano 72/ Sio 40) 

Marseille - Caen 0:1 (Delort 27)

Montpellier - Angers 0:2 (Camara 5, Sunu 79)

Nantes - Guingamp 1:0 (Sorbon autogol 89)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nice - Monaco 1:2 (Germain 7/ Silva 51, Kurzawa 62)

Troyes - Ajaccio 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.