Marseille želi Guzmana na posudbu

Dogovor blizu postizanja

Marseille želi Guzmana na posudbu

S. Bošković

Veznjak Napolija Jonathan de Guzman blizu je prelaska u redove Marseillea.

Ovaj 27-godišnjak se je italijanskom klubu pridružio prošle sezone iz Villarrela, nakon što je dvije sezone prije toga proveo na posudbi u Swansea Cityju.

Ipak, prošle sezone počeo je samo 12 utakmica u Seriji A i povezuje se sa odlaskom iz kluba. Nizozemski internacionalac, sudeći po medijima u Italiji, u naprednoj je stazi pregovora. Već su dogovoreni svi uslovi oko jednogodišnje posudbu. 

Guzman je za Nizozemsku nacionalnu selekciju odigrao 14 utakmica, a bio je i član momčadi prošle godine na Svjetskom prvenstvu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iskusni veznjak najbolje igre pružao je na Otoku, igrajući za Swansea City. Za Labudove nastupao je tokom dvije sezone, zabiljažio 95 odigranih utakmica i postigao 16 golova 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.