Nakon odlaska Bielse

Marseille zainteresovan za Jürgena Kloppa

Francuski prvoligaš Olympique Marseille namjerava angažovati Jürgena Kloppa. 

Nakon što je Marcelo Bielsa podnio ostavku na poziciji trenera, rukovodstvo kluba krenulo je u potragu za njegovim nasljednikom i navodno prvi na listi želja je Jürgen Klopp.

Doskorašnji trener Borussije Dortmund je trenutno bez angažmana, a problem za Marseille predstavlja to što je on najavio da želi odmarati godinu dana kako bi uživao u privatnom životu. 

Tokom ljeta se špekulisalo da bi Klopp mogao preuzeti Liverpool i Real Madrid, ali su Redsi pružili novu šansu Brendanu Rodgersu, dok je na Santiago Bernabeu stigao Rafael Benitez.

Inače, Marseille je prošlu sezonu okončao na trećoj poziciji i vrijedi istaći da je tokom prijelaznog roka otao bez dvojice ključnih igrača. Dimitri Payet je prešao u West Ham United, a Andre-Pierre Gignac je preselio u meksički Tigres. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.