Sastali se sportski direktori Sarajeva i PAOK-a

U Ateni o transferu Cimirota razgovorali Ibraković i Arnesen

Adnan Beganović

Sportski direktori Sarajeva i PAOK-a iz Soluna, Abdualah Ibraković i Frank Arnesen u Ateni su održali sastanak na kojem su razgovarali o transferu Gojka Cimirota.

Ibraković i Arnesen su a Ateni obavili novu rundu pregovora i prema prvim informacijama do kojim smo stigli, PAOK je spreman povisiti svoju prvobitnu ponudu, a već sutra bi se trebalo znati da li će transfer biti realiziran.

Mladi 22-godišnji veznjak Sarajeva i reprezentativac naše zemlje velika je želja slavnog grčkog kluba, koji je već ranije prema pisanju grčkih medija Sarajevu na ime obeštećenja ponudio milion eura (500.000 odmah, te ostatak u dvije rate po 250.000).

Međutim, osim PAOK-a 22-godišnjeg fudbalera bordo tima u svojim redovima žele vidjeti Kortrijk i Freiburg, čiji predstavnici su tokom vikenda boravili u Sarajevu te su sa čelnicima bh. šampiona obavili razgovore vezane za Cimiritov transfer.

Upravo zbog toga što se ponajbolji fudbaler Premijer lige nalazi na meti nekoliko klubova, iz Sarajeva taktiziraju, odnosno žele izvući što više novca na ime obeštećenja, a čini se da je Cimirot na korak do odlaska s Koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.