Službeno: Sarajevo i Zrinjski u petak od 20 sati

Takmičarska komisija donijela odluku

Službeno: Sarajevo i Zrinjski u petak od 20 sati

E. Škorić, foto: A. Balić

Sarajevo i Zrinjski u petak će u 20 sati na Koševu odigrati susret četvrtog kola BH Telecom Premijer lige.

Sarajevo i Zrinjski trebali su za vikend igrati derbi susret četvrtog kola, ali je termin promijenjen pošto će na Koševu u subotu i nedjelju igrati nogometašice u Ligi prvaka, te Olimpic i Slavija.

FK Sarajevo je tražilo da protiv Zrinjskog igra u petak u 20 sati, a taj prijedlog je usvojila Takmičarska komisija na današnjem zasjedanju.

Kako smo i najavili, nije bilo nikakvih problema, meč će se igrati u petak s početkom u 20 sati. Zrinjski je lider sa devet bodova iz tri kola, dok je Sarajevo četvrto sa šest bodova. 

Posljednji put su na Koševu ove dvije ekipe snage odmjerile u maju ove godijne, a tada je bordo tim slavio s 1:0, golom Leona Benke u 79. minuti. To je ujedno jedna od važnijih pobjeda Sarajeva, koje je kasnije uspjelo da osvoji naslov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije ekipe će i ove godine biti glavni kandidati za naslov, uz naravno Željezničar i Široki Brijeg.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.