Foto: EPA

Zbog loše veze sa Guardilom

Giovane Elbar: Mario Goetze je nesretan u Bayern Munchenu

S. Bošković

Bivši napadač Bayern Munchena, Giovane Elber, istakao je da je Mario Goetze nesretan u Bayernu zbog loše veze s trenerom Pepeom Guardiolom. 

Njemački veznjak preselio se na Allianz Arenu, iz Borussije Dortmund, za oko 32 miliona funti, no u Bayernu bar do sada, nije opravdao očekivanja.

Elber, smatra da Goetze nije uspio pokazati najbolje šta zna u bavarskom klubu, te da bi Guardiolu trebalo kriviti.

"Kada ste negdje nesretni, pridajte previše misli svemu šta raditi. I tada stvari jednostavno ne funkcionišu. Ne znam kakva je veza Geotzea s Guardiolom, no izgleda mi kao da je Goetze Brazilac. Morate mu nekad i ugoditi i tako podizati njegovo samopouzdanje. Morate mu reći da ste tu za njega, da mu pomognete. Teško je kada su sumnje tu, a sezona još nije ni počela. Bayern bi mu trebao pomoći, a ne prodati ga", istakao je Elber.

Mario Goetze za Bayern je postigao 28 golova, u 88 nastupa. Ipak, ovog ljeta se sve više i više spominje njegov odlazak iz Bavarske, a najbliži njegovom dovođenju je Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.