Sammer: Guardiola u Manchester Cityju? Samo špekulacije

Sportski direktor Bayerna

Sammer: Guardiola u Manchester Cityju? Samo špekulacije

Španski trener Pep Guardiola još uvijek nije započeo pregovore oko produženja saradnje sa Bayernom, pa su sve glasnije špekulacije da bi uskoro mogao preseliti u Englesku. 

Ipak, sportski direktor njemačkog kluba Matthias Sammer vjeruje da Pep Guardiola neće naslijediti Manuela Pellegrinija na klupi Manchester Cityja. 

"Djeluje mi da ljudi pokušavaju da se nadmudruju špekulacijama o budućnosti Guardiole. Ali, mislim da je to što je Pellegrini produžio ugovor u Manchester Cityju loša vijest za one koji tvrde da će Guardiola tamo preći naredne sezone. Mogu samo da kažem da špekulacije ne uzimamo za ozbiljno", izjavio je Sammer. 

S druge strane, otočki mediji pišu da će bogati vlasnici učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi španskog trenera doveli u svoj klub. Navodno će Guardioli ponuditi petogodišnjiu ugovor vrijedan 135 miliona eura i ukoliko isti prihvati sa godišnjim primanjima od 27 miliona eura postat će najplaćeniji trener na svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.