"De Bruyne neće doći"

Jedno su želje navijača Bayerna, a drugo želje Guardiole

Edmir Škorić

Pep Guardiola, trener Bayerna, isključuje mogućnost da redove njegovog kluba pojača Kevin de Bruyne.

Belgijanac je imao uspješnu sezonu s Wolfsburgom, pa ga zato žele mnogi evropski velikani poput Bayerna, Manchester Cityja i Manchester Untieda...

"Kevin de Bruyne ne dolazi. Znao sam to i prije dvije sedmice", rekao je Guardiola, čime je prekinuo špekulacije oko mogućeg transfera sjajnog veznjaka u Minhen.

Dvadesetčetverogodišnji Belgijanac je zaista pokazao da je pravi majstor, a City ga je spreman platiti čak 45 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši igrač Chelseaja će definitivno napustiti Wolfsburg, samo je pitanje vremena... Vjerovatno će ipak ostati još jednu sezonu da odigra s Vukovima Ligu prvaka, a od sljedećeg lljeta definitivno će igrati u jačem klubu.

De Bruyne je osim u Chelseaju igrao u Genku i Werderu, a za tim iz grada automobila postigao je 13 golova u 50 utakmica. U dresu belgijanske reprezentacije dao je osam golova u 33 meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.