Kadeti i juniori Zrinjskog nadigrali Široki Brijeg

Adnan Beganović

Kadeti i juniori Zrinjskog u okviru 5. kola Premijer lige BiH su bili bolji od vršnjaka iz Širokog Brijega.

U hercegovačkom derbiju kadeti Zrinjskog su na gostovanju savladali Široki Brijeg. Slavili su Plemići s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu je postigao Šunjić u 76. minuti.

Pobjedu su ostvarili i juniori Zrinjskog, koji su bili ubjedljiviji od svojih mlađih kolega. Slavili su juniori Zrinjskog 2:0, a oba ppogotka postigli su u drugom dijelu. Igrala se 71. minuta kada je Martinović doveo Zrinjsko do prednosti, a pet minuta kasnije Miličević je pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 0:2.

Premijer liga za kadete, 5. kolo:
Široki Brijeg - Zrinjski 0:1 (Šunjić 74')
ŠIROKI BRIJEG: Perković, Pušić, Leko, Dadić, Marčinko, Stojić, Mašić, Lasić, Knežević, Vidović, Markota. Još su igrali Dumančić, Kosir i Kordić.
ZRINJSKI: Medan, Karačić, Bošnjak, Đordan, Krešić, Džida, Šunjić, Rozić, Vlaho, Ljubić, Šunjić. Još su igrali Brajković, Beljo, Bozić, Savić i Bubalo.

Premijer liga za juniore, 5. kolo:
Široki Brijeg - Zrinjski 0:2 (Martinović 71', Miličević 76')
ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Bajo, Jurić, Matić, Bojo, Buhač, Marić, Gašpar, Milićević, Vukoja, Vukoja Bože. Još su igrali Zovko i Zadro.
ZRINJSKI: Miletić, Zelenika, Kožul, Bevanda, Vulić, Radeljić, Vukša, Miketek, Sušić, Aćimović, Čavar. Još su igrali Martinović, Škobić, Miličević, Bagarić i Albijanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.