Druga liga Sjever, 2. kolo

Nova pobjeda Sloge

J. Duvnjaković

Na stadionu u Simin Hanu danas je odigrana derbi utakmica 2. kola Druge lige FBiH-Sjever između domaće Sloge i ekipe Mramora.

Prisebnost u ključnim momentima Sloga je krunisala sa dva pogotka i slavila pobjedu od 2:0. 

Prvu šansu imali su već u trećoj minuti. Silovit udarac sa desetak metara golman Mramora Bajrić skreće u korner. 

U 14. minuti prva šansa za Mramor. Kasumović uzima loptu nakon greške u odbrani Sloge, ali šutira slabo sa ivice šesnaesterca. 

Do pred sam kraj vodila se žestoka bitka na sredini terena, a u 38. minuti Slogi je poništen gol zbog ofsajd pozicije.

U 45. minuti Sloga postiže prvi pogodak, nakon nesporazuma u odbrani Mramora Mešić nije imao težak zadatak, te postiže lagan pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je nešto sporijom igrom na obje strane, a u 60. minuti dosuđen je penal za Slogu koji u gol za 2:0 pretvara Salamović. 

Do kraja još dvije stopostotne prilike za Mramor, u 67. minuti Kasumović izlazi sam pred golmana Sloge Brezičanina, ali lob odlazi preko gola.

U 82. Minuti Mramor je imao i najizgledniju priliku na utakmici, Džanić prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu u peterac, ali Kasumović i Kucalović slabo reaguju pa lopta odlazi pored gola.

Do kraja je ostalo 2:0 za Slogu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 2. kolo:

Svatovac - Sloga Tojšići 1:0
Slaven - Prokosovići 1:1
Sloga Simin Han - Mramor 2:0
Posavina - Ingram 3:1
Radnik - Dinamo 2:2
Gradina - Bosna Mionica 1:1
Dizdaruša - Mladost Malešići 2:1
Bosna Kalesija - Priluk 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.