Avdić: Sloga je ispunila sve uslove za ulazak u Prvu ligu

Prvi čovjek Nogometnog saveza TK

Avdić: Sloga je ispunila sve uslove za ulazak u Prvu ligu

E. Škorić

Nogomenti savez Federacije BiH odlučio je danas kako Sloga Simin Han ne ispunjava uslove za takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Podsjećamo, Sloga nije dobila dozvolu za igranje u Prvoj ligi zbog toga što, navodi se, ne ispunjava “uslove iz normativa vaspitno-pedagoškog rada”.

Navodi se na stranici Nogometnog saveza FBiH da klubovi koji ostvare pasman iz Druge lige u Prvu ligu moraju imati minimalno tri omladinske selekcije uključene u stalna takmičenja, od čega obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskoj ligi Centar, Jug, Sjever ili Zapad.

Prvi čovjek Sloge iz Simin Hana, Azmir Husić, bio je zbunjen kada smo mu saopštili da Sloga ne može igrati u Prvoj ligi iako je bila najbolja u Drugoj ligi grupa Sjever. 

Kontaktirali smo i Muhameda Avdića, predsjednika Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona. 

“Ta informacija koja je danas objavljena je zbunjujuća. Ne vidim razlog da se takva informacija objavljuje obzirom na to da meni kao predsjedniku Nogometnog saveza TK nije poznato da Sloga ne ispunjava sve uslove za osvajanje prvog mjesta”, kazao je Avdić, dodavši:

“U propozicijama takmičenja stoji da klubovi moraju imati sve omladinske selekcije, a Sloga ima i juniore, kadete, pionire i pjetliće. Sloga ispunjava sve uslove za ulazak u viši rang i stvarno sam zatečen odlukom ljudi koji rukovode Fudbalskim savezom Federacije BiH”.

“Druga liga Sjever je takmičenje kojim rukovodi Savez TK i ne vidim nijedan propust u čitavoj sezoni. Smatram da je Sloga zasluženo bila prva, da je ispoštovala sve uslove i da treba da igra u Prvoj ligi FBiH”, ističe Avdić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prema riječima Avdića, on će pričati i sa ljudima koji rade u Federalnom nogometnom savezu BiH kako bi se pokušalo iznaći rješenje i kako bi se pojasnila odluka koja je objavljena na zvaničnoj stranici Federalnog saveza.

Ako se ništa ne promijeni, Sloga Simin Han će i naredne godine igrati u Drugoj ligi Sjever, a u Prvoj ligi FBiH ostat će Podgrmeč iz Sanskog Mosta, iako je ispao u niži rang.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.