Nova pobjeda Antalyaspora, Fener remizirao

Kvesić upisao novu asistenciju, RVP nastavio zabijati

Danas su odigrane četiri utakmice turske Super lige.

Robin Van Persie je i u drugoj utakmici za Fenerbahče postigao pogotak. Dojučerašnji fudbaler Manchester Uniteda je doveo svoj tim u vodstvo od 1:0 protiv Rizespora, ali je Kjaer autogolom u drugom poluvremenu pokvario slavlje kluba iz Istanbula. Meč je okončan rezultatom 1:1.

Antalyaspor našeg Josipa Kvesića upisao je drugu pobjedu u sezoni i tako ostao u samom vrhu tabele s maksimalnim učinkom. Genclerbirligi je poveo pogotkom El Kabira u 37. minuti, ali su domaći u nastavku kreirali potpuni preokret.

Prvo je Lazarević u 76. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi u 88. minuti Etame na asistenciju Kvesića pogodio za 2:1. Pobjedu Antalyaspora potvrdio je Samuel Eto'o u četvrtoj minuti nadoknade. Bivši igrač Željezničara je u prve dvije ligaške utakmice u novom klubu upisao već dvije asistencije, a i danas je na terenu proveo svih 90 minuta. Sažetak utakmice i asistenciju bh. reprezentativca možete pogledati klikom na sljedeći link.

U dvije utakmice odigrane u ranijem terminu, Bursaspor je na svom terenu poražen od Gaziantepa sa 1:0, dok je Eskisehirspor u dobroj utakmici bio bolji od Sivasspora sa 4:2.

Turska Super lig:

Bursaspor - Gaziantepspor 0:1
Eskisehirspor - Sivasspor 4:2
Antalyaspor - Genclerbirligi 3:1
Rizespor - Fenerbahce 1:1 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.