Službeno: Kvesić četiri godine u turskom Antalyasporu

Napustio Željezničar

Službeno: Kvesić četiri godine u turskom Antalyasporu

Josip Kvesić je i zvanično napustio redove Željezničara, a nova destinacija u njegovoj karijeri je turski prvoligaš Antalyaspor. 

Ovaj 24-godišnji defanzivni fudbaler danas je uspješno prošao medicinske preglede i potom stavio paraf na četverogodišnji ugovor sa Antalyasporom. 

"Došao sam u jako organizovan klub i na meni je da svojim igrama opravdam ukazano povjerenje. Moram naporno raditi, a vjerujem da će moj period u Turskoj biti uspješan", izjavio je Kvesić nakon potpisivanja ugovora. 

Željezničar je za usluge Kvesića prvobitno tražio 130 hiljada eura obeštećenja, ali su Turci nudili 30 hiljada manje, da bi se na kraju dvije strane našle 'na pola puta'. Timu iz Doline ćupova će pripasti svota od 115 hiljada eura.

Podsjećamo, Kvesić je u redove Željezničara stigao 2011. godine i tokom dosadašnje karijere još je igrao za Široki Brijeg, Žilinu i Varaždin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti