Foto: EPA

Play-off donio velika uzbuđenja

Golijada u Dortmundu, Southampton neprijatno iznenadio

Southampton je priredio šok svojim navijačima ispadanjem od Midtjyllanda u play-offu Evropske lige.

Nakon što je prvi susret u Engleskoj okončan rezultatom 1:1, Dancima je za prolaz dalje bio dovoljan remi bez golova ili bilo kakva pobjeda. Do pobjede i velikog iznenađenja su fudbaleri Midtjyllanda stigli golom Rasmussena iz 28. minute, koji je prvake Danske poslao u grupnu fazu Evropske lige. 

Borussia i Odd su odigrali još jednu sjajnu utakmicu. U Dortmundu je domaći tim slavio sa čak 7:2, a golove za pobjednički tim su postizali Reus (3x), Kagawa (2x), Mkhitaryan i Gundogan. Milioneri su se u grupnu fazu Evropske lige plasirali sa neobičnim ukupnim rezultatom 11:5.

Vojvodina je pred svojim navijačima poražena od Plzena sa 2:0, a Aidin Mahmutović je odigrao posljednjih desetak minuta utakmice. Češki prvak se tako sa ukupnih 5:0 dočepao Evropske lige. Steaua je na gostujućem terenu savladala Rosenborg sa 1:0, ali plasman dalje ipak slave Norvežani, koji su u Bukureštu bili bolji rezultatom 3:0.

Plasman u Evropsku ligu izborio je i Athletic Bilbao, koji je golom Elustonda iz 24. minute savladao Žilinu sa 1:0, nakon što je slovački tim u prvom susretu bio bolji rezultatom 3:2. Bh. internacionalac Bojan Letić nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Standard iz Liegea, koji je u prethodnom pretkolu izbacio sarajevski Željezničar, je na svom terenu savladao Molde rezultatom 3:1. Bez obzira na sigurnu pobjedu, Belgijance je koštala loše odigrana utakmica u Norveškoj, gdje je Molde slavio sa 2:0. Standard se tako neočekivano oprostio od Evrope.

Još jedno neprijatno iznenađenje priredio je Red Bull Salzburg, koji je eliminisan od Dinama iz Minska. Bjelorusi su na svom terenu slavili sa 2:0 u prvom susretu, a večerašnji meč je okončan identičnim rezultatom u korist Salzburga. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, nakon kojih je uspješniji bio Dinamo, koji je proslavio veliki uspjeh. Mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak je sa klupe odgledao svih 120 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.