Fudbaler Rome hvali svog saigrača

Pjanić: Džeko našoj igri daje novu dimenziju

Miralem Pjanić je uoči dvoboja sa Juventusom dao intervju za klupsku televiziju Rome, a jedna od tema bio je i Edin Džeko.

"Džeko će biti izuzetno važan igrač za nas. On, kao napadač, daje našoj igri jednu novu dimenziju. Mislim da je odigrao dobro u Veroni, gdje nažalost nismo uspjeli slaviti", rekao je Pjanić, te dodao:

"Edin je presretan što je stigao u Romu. Znam da je želio doći u Rim jer smo svakodnevno razgovarali i prije potpisa ugovora. Sada je tu i dobro se snašao".

Pjanić je govorio i o Juventusu, Rominom narednom protivniku u Seriji A i najvećem konkurentu za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus se uvijek mora poštovati. Oni su i dalje veoma jaki, iako su ostali bez Pirla, Vidala i Teveza, koji su bili njihovi najvažniji igrači. Iako su izgubili u prvom kolu, siguran sam da će se i ove sezone boriti za naslov. Titulu su osvojili četiri godine zaredom, a mi se nadamo da ćemo im ove sezone prekinuti taj niz. Moramo dati maksimum za dobar rezultat u nedjelju", zaključio je naš reprezentativac.

Roma i Juventus će svoj meč 2. kola Serije A odigrati na Olimpicu u nedjelju, s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.