Coloccini i Mitrović presudili svom timu

Arsenal autogolom slavio na St. James Parku

Teme:

Fudbaleri Arsenala su u 4. kolu Premiershipa stigli do gostujuće pobjede nad Newcastleom (1:0).

Igrao se šesnaesti minut utakmice kada je Newcastle ostao sa desetoricom na terenu. Temperamentni Mitrović je nakon jednog grubog prekršaja zaradio crveni karton i tako olakšao posao Topnicima.

Arsenal je napadao, ali nije uspijevao slomiti otpor Newcastlea, koji se dobro branio. Ipak, u 52. minuti nije bilo spasa. Fabricio Coloccini je ušao u blok i skrenuo jednu loptu ka golu Krula, koji je tako savladan.

Do kraja utakmice ostalo je 1:0, pa je Arsenal proslavio drugu pobjedu u novoj sezoni. S druge strane, Newcastleu je ovo bio drugi poraz, a klub sa St. James Parka još uvijek ne zna za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači popularnih Svraka neće po dobrom pamtiti današnju utakmicu, a to se posebno odnosi na suca Marrinera, koji je fudbalerima Newcastlea podijelio šest žutih i jedan crveni karton.

Premiership 4.kolo:
Newcastle - Arsenal 0:1


super goal Alex Oxlande Chamberlain Newcastle... by footballgoalslive

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.