Austrijska Bundesliga, sedmo kolo

Umorni Rapid razbijen protiv Mattersburga, pobjeda Austrije

S. Bošković

Sedmo kolo austrijske Bundeslige donijelo je neočekivani poraz ekipe Rapida protiv Mattersburga.

Admira je na domaćem terenu s minimalnim rezultatom 1:0 poražena od favorizirane Austrije Beč. Čitav susret protekao je u dominaciji gostujuće ekipe, a pogodak odluke postigao je Gorgon iz jedanaesterca u 61. minuti igre. 

Rapid je na veliko iznenađenje primio četiri gola od Mattersburga, te je poražen rezultatom 4:2. Za umorne domaćine sve je krenulo loše nakon pet minuta igre kad je pocrvenio Sterbinger.

U 39. minuti Perlak dovodi goste u vodstvo, a početkom drugog dijela Alar je izjednačio na 1:1. Ipak s dva brza kola Rochera i  Pinka Mattersburg je vratio vodstvo. U 78. minuti igre Mahrer je povećao na visokih 4:1, da bi rezultat par minuta kasnije smanjio Hofmann. Naš Srđan Grahovac nije ulazio u igru. 

Grodig je na domaćem terenu s sigurnih 3:1 savladao ekipu Rieda. U prvom dijelu viđana su tri pogotka. Derflinger u sedmoj i Venute u 20. minuti bili su precizni za domaćine. Duboko u sudijskoj nadoknadi Elsneg je pogodio za goste. Na 3:1 u 72. minuti postavio je Gschweidl, a četvrti gol djelo je igrača Rieda Reifeltshammera koji je postigao autogol.

Rapid je i dalje prvi na ljestvici, a slijede Austrija, te Admira.

Austrijska liga, sedmo kolo:

Admira - Austria Beč 0:1 (Gorgon 61')
Rapid Beč - Mattersburg 2:4 (Alar 50, Hofmann 81', Perlak 39', Rocher 60, Pink 62', Mahrer 78')
Grodig - Ried 4:1 (Derflinger 7', Venute 20', Gscweidl 72', Reifeltshammer 90+2(ag) Elsneg 45+4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.