Grahovac slavio s Rapidom, Sturm poražen

Ried uspio upisati prvu pobjedu

Grahovac slavio s Rapidom, Sturm poražen

S. Bošković

Šesto kolo Austrijske lige donijelo je iznenađujuću pobjedu Rieda protiv Ssturma, dok su Rapid i Mattersburg upisali sigurne pobjede.

Rapid je u Beču s visokih 3:0 savladao ekipu Grodiga. Ipak, u prvom dijelu domaćin nije pronašao put do mreže gostiju. U 67 minutu Sonnleitner je pogodio za 1:0.

Alar je petnaestak minuta prije kraja poduplao, a konačan rezultat u sudčevoj nadoknadi postavio je Schobesberger. Rapid od mogučih 18 bodova, ima 16 bodova.

Grahovac je odigrao svih 90 minuta za pobjednički tim.

Mattersburg je tražio pobjedu, nakon što su u prošlom kolu razbijeni od Austrie, i ostvarili su ju. Pobjedili su ekipu Wolfsbergera s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Roche u 53 minuti susreta.

Domaćini su bili bolji tokom svih 90 minuta i zasluženo su slavili, s obzirom da su dominirali tokom svih 90 minuta, a zadnjih dvadeset su imali igrača više. Crveni karton dobio je Seidl.

Sturm našeg Anela Hadžića izgubio je od posljednje na ljestvici, Rieda. Hadžić je odigrao svih 90 minuta susreta, no nije uspio pomoći ekipi da osvoje tri boda.

Gosti su bili bolji i dominantniji, ali im je falila realizacija. To su iskoristili domaćini i preko Sikorskog upisali važna tri boda.

Rapid je vodeći na ljestvici, dok slijede Admira i Austria s utakmicom manje. Na zečelju su Ried i Altach.

Austrijska liga, šesto kolo:

Rapid Vienna - Grodig 3:0 (Sonnleitner 67', Alar 74', Schobesberger 90+2')

Mattersburg - SC Wolfsberger 1:0 (Rocher 53')

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ried - Sturm Graz 1:0 (Sikorski 83')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.