Golijada u petom kolu Austrijske lige
Foto: EPA

Slavlja favorita

Golijada u petom kolu Austrijske lige

S. Bošković

Peto kolo Austrijske lige ponudilo je pregršt golova, i pobjede favorita. U četiri susreta postignuto je 16 golova.

Austria je nakon teškog poraza u gradskom derbiju, od Rapida dočekala ekipu Mattersburga, na kojoj se je iskalila. Slavili je domaća ekipa sa uvjerljivih 5:1. Posao Austriji olakšan je nakon 18 minuta igre, kada je igrač gostiju Fran dobio crveni karton, te napravio penal.

Gorgon je bio precizan sa bijele tačke. Prava ludnica dočekala nas je u finišu prvog dijela, kada je Onisiwo poravna na 1:1, a u 42. minuti Kayode vratio prednost domaćinima. Duboko u sudčevoj nadoknadi Gorgon je povisio na 3:1. 

Ekipa iz Beča nastavila je dominirati i čitavim drugim dijelom. Ipak, do četvrtog gola se je čekalo skroz do 87. minuta kad Meilinger pogađa, a u prvoj minuti nadoknade drugi gol postiže Kayode za 5:1

Wolfsberger je kod kuće svladao Grodig sa 3:2. Golijadu je otvori napadač gostiju Wallner u sedmoj minuti, a vodstvo je u 21 minuti poduplao Schutz. Ipak, do kraja prvog dijela došlo je do potpunog preokreta. S

Silvio, Wernitznig, te Huttenbrenerg u samo osam minuta postigli su po gol i sa 0:2, preokrenuli na 3:2.

U drugom dijelu nije bilo pogodaka, a šanse za bod gostiju smanjio je crveni kartonom Staruss. 

Ried je u gostima uvjerljivo poražen od ekipe Admire sa 3:1. Već u prvih 45 minuta Starkl je dva puta matirao Gabauera, golmana gostiju. Prvo u sedmoj, a drugi put 20 minuta kasnije. Schosswendendter je u 47 minuti podigao na 3:0, poraz za goste ublažio je Schubert u 72 minuti.

Salzburg ove sezone ne briljira, što su i pokazali u susretu protiv Altach. Ipak, uspjeli su slaviti sa 1:0. Jedini pogodak u susretu postigao je Damari nakon samo pet minuta igre. 

Gosti, unatoč svim naporima, nisu uspjeli pronaći način da probiju odbranu domaće ekipe i susret je završen sa minimalnom pobjedom Salzburga. 

Nakon nepotpunog petog kola vodi Rapid Vienna, koja svoju utakmicu igra sutra, a slijede Admira, te Austria Vienna. Ried je na začelju ljestvice. 

Austrijska liga, peto kolo:

Austria Vienna-Mattersburg 5:1 (Gorgon 20', 45+3', Kayode 42', 90+1, Meilinger 87', Onisiwo 39')

AFC Wolfsberger-Grodig 3:2 (Silvio 25', Wernitznig 29', Huttenbrenner 33', Wallner 7', Schutz 21')

Admira-Ried 3:1 (Starkl 7', 27', Schosswendter 47', Schubert 72')

Salzburg-Altach 1:0 (Damari 5')

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.