Najljepši trenuci vikenda koji je iza nas

Pjanićeva majstorija među top 10 golova proteklog vikenda

A. Haznadarević

Nova sezona najvažnije sporedne stvari na svijetu je već uveliko počela, a igrači su u naponu snage nakon žestokih ljetnih priprema i prvih odigranih kola koja su poslužila za hvatanje zaleta. Tako smo proteklog vikenda mogli svjedočiti cijelom nizu pravih fudbalskih majstorija, od kojih će neke, zasigurno, i na kraju sezone biti okarakterisane kao neki od najljepših golova. Gledanje ovih deset majstorija je predstavljalo posebno uživanje ljubiteljima fudbala.

Volej Gignaca

Andre Pierre Gignac, koji je do konca protekle sezone nastupao za redove francuskog velikana Marseillea, ovog ljeta se posve neočekivano odlučio za odlazak na avanturu u Meksiko i potpis za momčad Tigres UANL. Kako mu je krenulo, najbolje govori podatak da je u 5 mečeva zabio 5 golova, a posljednji protiv Queretara je posebno impresivan. 

Majstorski izvedeni slobodnjak M'Ville

Engleske momčadi Sunderland i Aston Villa su odmjerile snagu u kolu koje je iza nas, a susret je, u rezultatskom smislu fantastično otvorio Yann M'Vila, odlično izvedenim slobodnim udarcem.

Lavezzi na čudesnu asistenciju Di Marije

Paris Saint-Germain je od ovog ljeta još jači nego prije, a sada je počela funkcionisati i nova argentinska konekcija. Najbolji pokazatelj toga je fenomenalni pogodak Ezequiela Lavezzija nakon asistencije Angela Di Marije, koja zaista ostavlja bez teksta.

Pjanićevo remek-djelo protiv Juventusa

Meč protiv velikog Juventusa, aktuelnog šampiona Italije i viceprvaka Evrope se ne igra svaki dan, a posebno se takvom klubu i takvom golmanu kakav je Gianluigi Buffon ne zabijaju bilo kakvi golovi. Jučer je bh. dvojac Pjanić-Džeko, održao fudbalsku lekciju prvacima, a gol Miralema Pjanića iz slobodnog udarca, kog je veliki "Giggi" mogao samo ispratiti pogledom, pravo je remek-djelo. 


Neodbranjivi slobodnjak Jamesa Rodrigueza

Koliko je samo sjajni Kolumbijac James Rodriguez imao inspiracije u posljednjem nastupu za svoj Real Madrid, najbolje pokazuju njegova dva gola s kojima je bio top tema svjetske sportske javnosti. Prvi gol iz slobodnog udarca ne samo da je postignut iz više nego teške pozicije, već je bio doslovno neodbranjiv za bilo kojeg golmana.

Chris Wood i njegov trenutak inspiracije

Pogodak igrača Leeds Uniteda Chrisa Wooda u meču sa Derby Countyjem, gol je o kom se uveliko priča na Otoku, bez obzira na to što nije postignut u elitnom razredu engleskog fudbala. Primanje, okret, distanca, snaga šuta, pogodak u unutrašnji dio stative, jednostavno gol koji ima sve elemente perfektnog.

Bomba Garetha Balea

Koliko je James Rodriguez bio inspirisan u meču protiv Real Betisa, isto se može reći i za velikog Velšanina Garetha Balea. I on je bio strijelac dva gola za Kraljeve, a onaj drugi, sa distance, priča je za sebe.

Snalažljivost i majstorstvo Calluma Wilsona

Igrač koji je u prošlom kolu postigao hat-trick za momčad premierligaškog novajlije Bournemoutha, u susretu sa Leicester Cityjem u posljednjem kolu, ponovo je zablistao. Callum Wilson je ovoga puta u gužvi u šesnaestercu pokazao koliko je snalažljiv i genijalan, makazicama zakucavši loptu u gol protivnika.

Rodriguezove makazice

Nevjerovatno, ali čak tri gola igrača Real Madrida na istoj utakmici su takve majstorije, da su se sve morale naći među najljepšim golovima kola. Ovaj, vjerovatno i najljepši, djelo je Jamesa Rodrigueza. Iako se radilo o rijetko viđenim, čuvenim makazicama, posebnu težinu ima to što je sam sebi stvorio priliku za takav egzibicijski šut i pogodak.

Perfektni volej Jesusa Duenasa

Baš kao što su igrači Real Madrida protiv Betisa imali predstavu snova sa samim eurogolovima, isto se može reći i za igrače meksičkog tima Tiger UANL. Maestralni pogodak Gignaca je čak bio nadmašen sa potpuno savršenim pogotkom njegovog 26-godišnjeg kolege Jesusa Duenasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.