Isplatila se upornost Fergusona

Ferguson: Rooney je četiri godine odbijao United

Legendarni trener Alex Ferguson otkrio je da je Wayne Rooney u prošlosti četiri godine odbijao ponude Uniteda.

Rooney je bio na meti Fergusona kada je imao svega četrnaest godina, a transfer je u konačnici bio realiziran 2004. godine za 25,6 miliona funti. 

"Jim Ryan mi je rekao za njega. Kada sam se uvjerio u njegove kvalitete želio sam ga odmah dovesti, ali nisam uspio", kazao je Ferguson i nastavio:

"Kada je imao šesnaest godina pokušali smo ponovo, ali nas je opet odbio. Onda mislim da smo svi vidjeli njegov gol protiv Arsenala i to je potvrdilo ono što mi je Ryan rekao. Ovaj momak je morao postati igrač Manchester Uniteda."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Škotski trener je na ispunjenje želje morao sačekati još dvije godine. Tada je Rooney za svotu od 25,6 miliona eura prešao u Manchester United i bio je to najveći transfer jednog tinejdžera.

"Kada smo ga dovodili razmišljalo smo o njemu isključivo kao fudbaleru, a ne igraču koji će postizati mnogo golova", istakao je na kraju Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.