BHT Premijer liga BiH, 8. kolo:

Široki Brijeg rutinski slavio protiv Mladosti

Fudbaleri Širokog Brijega su u pretposljednjoj utakmici 8. kola Premijer lige BiH nadigrali Mladost sa 3:0. 

Kako se i očekivalo, izabranici Slavena Muse su bez većih problema upisali pobjedu, a tokom utakmice konstantno su napadali i vršili pritisak pred protivničkim golom. 

To se isplatilo u 28. minuti i vodstvo Širokobriježanima je donio iskusni Wagner, da bi potom deset minuta kasnije Kresinger udvostručio prednost svog tima. 

Široki Brijeg je nastavio kontrolisati utakmicu i u nastavku. Mladost je djelovala potpuno nemoćno i novi gol primila je u samom finišu. Ovaj put strijelac je bio Buhač za konačnih 3:0. 

Nakon večerašnje pobjede Široki Brijeg zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 14 osvojenih bodova, dok je Mladost na 11. poziciji sa osam bodova manje. 

BHT Premijer liga BiH, 8. kolo:

Široki Brijeg - Mladost 3:0 (Wagner 28., Kresinger 38., Buhač 78.)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Pehar, Wagner, Ćorluka, Menalo, Kožulj, Bralić, Crnov, Kresinger, Marković. Trener: Slaven Musa.

Mladost: Hadžić, Gačan, Bošković, Dilaver, Šišić, Hasić, Musić, Hrelja, Ramović, Karahmet, Čović. Trener: Ibro Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.