Odigrana tri susreta šesnaestine finala Kupa BiH

Rođeni ponovo razočarali, Široki ubjedljiv, minimalac Borca

Adnan Beganović

Odigrana su tri susreta šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u osminu finala su se plasirali Sloboda Novi Grad, Široki Brijeg i Borac Banja Luka.

Široki Brijeg je sa ubjedljivih 5:0 u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladao Rudar iz Prijedora.

Od samogb početka susreta izabranici Slavena Muse su krenuli ofanzivno i takva igra im se isplatila u 27. minuti kada je Luka Menalo pogodio za 1:0. Dva minuta kasnije Jure Ivanković udvostručuje prednost domaćih, a isti igrač u 42. minuti pogađa za 3:0. Do kraja susreta domaći su postigli još dva gola za konačnih 5:0. Menalo je u 47 postigao svoj drugi gol, dok se u 51. u listu strijelaca upisao i Ivan Buhač.

Nakon serije loših rezultata u Premijer ligi navijači Veleža su očekivali nešto bolja izdanja svojih ljubimaca u Kupu. No, prevarili su se. Velež je na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa članom Prve lige Republike Slobodom iz Novog Grada. U 7. minuti Rođeni su ostali s igračem manje pošto je iz igre isključen Amel Mehinić, a već u 9. minuti gosti koriste brojčanu prednost na terenu. Mrežu Veleža je pogodio Marko Ćulibrk.

Imao je Velež do kraja nekoliko prilika za izjednačenje, ali Ćemalović, Kodro i Janković nisu uspjeli savladati danas raspoloženog Majkića. U sudijskoj nadoknadi vremena Rođeni su imali najbolju priliku. Dino Ćemalović je centrirao, a Anes Haurdić šutirao glavom, no stativa je saveznik gostiju.

Borac iz Banja Luke je teže od očekivanog savladao Mladost u Gacku. Slavili su fudbaleri iz Banja Luke s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Toni Jović iz jedanaesterca u 87. minuti.

Kup BiH, šesnaestina finala:

Velež - Sloboda Novi Grad 0:1 

VELEŽ: Popović, Demić, Kodro, Zolj, Peco, Reljić, Ćemalović, Barišić, Mahinić, Ćemalović, Mešanović. SLOBODA NOVI GRAD: Majkić, Mijić, Ćulibrk, Mešić, Brkić, Vojinović, Mitrović, Žuljić, Kovačević, Mustedanagić, Nedeljković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki Brijeg - Rudar 5:0
ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Barišić, Krstanović, Ivanković, Landeka, Menalo, Sesar, Buhač, Brekalo, Karačić. RUDAR: Kuzmić, Burazor, Kojić, Pekija, Džafić, Miloš, Ćulum, Desnica, Jovičić, Pejić, Gavranović.

Mladost - Borac 0:1
MLADOST: Guzina, Mrković, Lozo, Topalović, Ćeranić, Pušara, Sušić, Petković, Komnenić, Salatić, Drakul.
BORAC: Ružić, Saničanin, Kikić, Ilić, Jović, Stojanović, Kuzmanović, Bečelić, Runić, Paštar, Jandrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.