Liga prvaka, grupa B

United preokretom do pobjede, luda utakmica u Moskvi

Manchester United je na Old Traffordu nakon preokreta slavio nad Wolfsburgom sa 2:1, dok je u Moskvi CSKA bio bolji od PSV-a rezultatom 3:2.

Caligiuri je u 4. minuti šokirao publiku na Old Traffordu. Fudbaleri Uniteda su napravili neuspjelu ofsajd zamku, a lopta je stigla do Caligiurija koji je pogodio za 1:0. Mogao je United izjednačiti u 26. minuti, ali je Rooney promašio gotovo nemoguće.

Izjednačenje je stiglo u 34. minuti. Dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Juan Mata. Španski reprezentativac je u 53. minuti upisao i fenomenalnu asistenciju, kada je petom proigrao Smallinga koji je pogodio za pobjedu Manchester Uniteda.

U drugoj utakmici grupe, CSKA je od starta bila bolji rival od PSV-a. Musa je u 7. minuti doveo domaće u prednost, da bi Doumbia u 21. i 36. minuti donio svom timu visoku prednost od 3:0. Mogao je Doumbia do hat-tricka, ali u 44. minuti je promašio jedanaesterac.

Činilo se da je CSKA već ostvario pobjedu, a onda je Lestienne u 60. i 68. minuti golovima smanjio na 3:2. Srećom po Moskovljane, PSV nije mogao do poravnanja, a kraj utakmice je dočekao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Ariasa.

Situacija u grupi B je krajnje interesantna, budući da sve četiri ekipe imaju po tri boda nakon dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa B:

Manchester United - Wolfsburg 2:1
CSKA - PSV 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.